info@suomi125.fi
Café Finland

Café Finlandissa etsitään 
menestyksen reseptiä Suomelle

Ohjelmasarja on yrittäjä ja teollisuusneuvos Martti Kiikan luotsaama keskusteluohjelma, jossa perataan Suomen kannalta tärkeitä teemoja faktapohjaisesti ja arvokeskustelua kaihtamatta. Ohjelma tarjoilee tuoreita näkökulmia ja herättelee katsojia nostamalla esiin tärkeitä kysymyksiä Suomen tulevaisuudesta mielenkiintoisten vieraidensa ja karismaattisen isäntänsä välityksellä. Jaksoissa etsitään yhdessä ohjelman vieraan kanssa ”Suomelle menestysreseptiä” jakson kulloisenkin aiheen ympäriltä.
Mikä on Café Finland? Se on Suomi 125 -ajatusleipomon pyörittämä puolueista riippumaton ajatusten kahvila. Se kutsuu kaikki kansalaiset avoimeen keskusteluun siitä millaisella reseptillä maamme menestyy vielä täyttäessään 125 vuotta.

Tavoitteena on Suomi, joka antaa niin asukkailleen kuin yrityksilleen mahdollisuuden menestyä.

Café Finland YouTube (kaikki jaksot)

Café Finland YouTubessa!
Katso kaikki jaksot Café Finland YouTube-kanavalta.

1. jakso 
”Valtiovelka”
Vieraana: Päivi Nerg

Hämmentääkö sote-soppa? Närästääkö valtion velkakakku?

Sotesoppa porisee sakeana ja velkakakun kerrokset kasvavat korkoa vuosi vuodelta. Selvää on, että näin ei voi jatkua. Tulevien sukupolvien mahdollisuudet elää ja menestyä tässä maassa kutistuvat, jos jätämme heille perinnöksi velkataakan ja tehottoman julkisen sektorin.

LUE BLOGI!
2. jakso
”Byrokratian jättituplahampurilainen”
Vieraana: Eveliina Heinäluoma

Tekevätkö rakenteet Suomesta kankean ja karkottaako byrokratia osaavan työvoiman muihin maihin.

Martti Kiikan vieraana tällä kertaa politiikan perheyrittäjä, kansanedustaja Eveliina Heinäluoma. Keskustelunaiheina on Suomen rakenteellinen jäykkyys, verotulojen pitäminen kotimaassa ja työllistymisen parantaminen.

Café Finland kutsuu sinut mukaan ajatusten kahvilaan!

LUE BLOGI!
jakso 3
”Itämeri turvallisuuspolitiikan polttopisteessä”
Vieraina: Juha Nurminen ja Juhani Kaskeala

Tänään tarjolla Itämeren rokkaa!

Itämeri ei voi hyvin. Jos haluamme, että tulevat sukupolvet voivat nauttia sen puhtaista vesistöistä, rauhaisista rannoista ja monimuotoisesta luonnosta, ei toimettumuus ole vaihtoehto.

Jakson vieraina ovat Itämerta koko ikänsä seuranneet amiraali evp. Juhani Kaskeala ja John Nurmisen säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen.

LUE BLOGI!
Jakso 4
”11 miljardin lohtupuuro”
Vieraina: Tuula Tamminen ja Olavi Sydänmaanlakka

Mielenterveyden häiriöt kustantavat valtiolle OECD:n arvion mukaan n. 11 miljardia euroa vuodessa

Kouluterveyskyselyissä lapset kertovat yksinäisyydestä ja ahdistuksesta. Pandemia-ajan opiskelijat ovat innottomia ja uupuneita. Miten terveydenhoito ja mielenterveysjärjestöt voisivat pelata paremmin yhteen, ettei tulevaisuus näyttäytyisi niin synkkänä?
Lastenpsykiatrian professori Tuula Tamminen ja Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka jakavat näkemyksiään Cafe Finlandissa.

LUE BLOGI!